Folkeuniversitetet: Musikteatrets italienske mestre – Giuseppe Verdi og Giacomo Puccini

Dato: Torsdag den 5. september 2019 Tid: Kl. 19:15 - 21:00
Vallensbæk Sognegård
Kirkebakke Alle 9, 2625 Vallensbæk
80
Giuseppe Verdi (1813-1901) og Giacomo Puccini (1858-1924) blev de to komponister, som kom til at slutte den store folkelige italienske operatradition.

De to mestre udgjorde en modpol til Richard Wagners operaer, som var baseret på myter, det store tyske, romantiske orkester og hans brug af ledemotiver. Verdi og Puccini byggede videre på den type operaer, som altid havde indgået i deres tradition: Musikteatret med forestillinger, som i stigende grad kom til at ligne skuespil med dramatisk musik, som tændte følelserne.

Foredraget følger det italienske musikdramas gyldne år, fra Giuseppe Verdi skrev sine første mesterværker til Giacomo Puccini komponerede sin sidste opera. Det skete kun få år før tonefilmen brød igennem, og publikum fravalgte Italiens operaer til fordel for Hollywoods film. I løbet af foredraget bliver en række centrale klip fra operaerne præsentereret på DVD.

For eventuelle spørgsmål henvendelse til Jonna Jørgensen på jonna23@hotmail.com.