You are here

Værd at vide om Vallensbæk

Vallensbæk er en kommune i vækst med cirka 16.000 indbyggere fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Værd at vide

I Vallensbæk er der fokus på det gode børneliv. Derfor er skoler og institutioner organiseret med en samlet ledelse for 0-18 års området, så der er fokus på sammenhænge og helheder i børnenes liv.

Kommunen har tre skoler med cirka 2000 børn, og ni dagsinstitutioner (fra 0 - 6 år) med cirka 1000 børn. Der er også en dagpleje med omkring 70 børn.

Vallensbæk Kommune er i konstant udvikling:

  • Vallensbæk Stationstorv er udbygget med nye forretninger og boliger
  • Nye familievenlige boligområder er skudt op
  • Skolerne er renoveret og udbygget

Væksten og udviklingen fortsætter. Stadig flere virksomheder finder vej til Vallensbæk, og befolkningsprognoser viser, at der også i de kommende år vil blive flere indbyggere.

I 2023-24 ruller det første letbanetog ind i Vallensbæk. I Vallensbæk vil letbanen have to-tre stop på ruten mellem Lyngby og Ishøj. Den nye transportlinje binder Vestegnen sammen på en helt ny måde, og der bliver skabt vækst og udvikling for milliarder langs den nye transportlinje.

Som følge af den seneste kommunalreform samarbejder Vallensbæk med nabokommunen Ishøj på disse fem områder: beskæftigelse, natur og miljø, socialområdet, specialundervisning og genoptræning. Det er Vallensbæk Kommune, der står for beskæftigelsesindsatsen i begge kommuner, mens Ishøj varetager de øvrige fire.

Sidst opdateret 15.03.2017