You are here

Vi gør det sammen - og på en ny måde

Date: 11. Juni 2018
  • grafisk referat fra workshop om vilje til ildsjæle

    I forbindelse med workshoppen: Vilje til ildsjæle, blev alle indput samlet i et grafisk referat.

Sådan lød ordene fra Borgmester Henrik Rasmussen, da han torsdag bød velkommen til workshoppen ”Vilje til Ildsjæle”.

Torsdag åbnede Vallensbæk Kommune dørene til den første workshop ud af fem, hvor byens borgere kom med input til, hvordan Vallensbæk skal udvikle sig de næste fire år.

Det er første gang, Vallensbæk Kommune inviterer borgerne ind for at få deres input:

"Hver eneste dag gør vi selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at tilgodese borgernes interesser. Men som noget nyt har vi valgt at invitere borgerne ind til de her workshops. Vi vil nemlig være sikre på, at det, vi politikere tror betyder noget for dem, også er det, de selv føler er vigtigst", fortæller borgmester Henrik Rasmussen

Borgmesteren lagde ikke skjul på, at han havde set frem til netop denne aften, og at han ser mange fordele ved at involvere de lokale i de mål, som politikerne har sat op for Vallensbæk:

"Vi vil gerne ’forstyrres’ af jer borgere. Det er så vigtigt for mig, men mest af alt for Vallensbæk, at I er her i aften og kommer med jeres input, for så kan vi nemmere levere varen. Vi skal bruge hinanden, så vi får det Vallensbæk, vi drømmer om". 

De unge imponerede

Ideen blev modtaget yderst positivt, og der var stor entusiasme blandt deltagerne i workshoppen, men specielt en gruppe imponerede alle, og det var de unge. En af dem var 18-årige Anders Sørensen:

"Jeg har været rigtig glad for at være med her i dag. Det er fedt at have indflydelse og bliver hørt, også selvom man er ung. Jeg føler jeg har sat mit aftryk, og jeg håber, at jeg har talt for alle de unge i Vallensbæk. Jeg har også bevist, at vi unge har en masse gode ideer, som vil kunne komme alle borgerne til gode. Vi unge har fingeren på pulsen, og jeg vil meget gerne inviteres igen og uddybe mit input".

Danmarks bedste kommune

En anden af deltagerne i torsdagens workshop var den lokale ildsjæl Peter Lund, som arbejder som frivillig i Seniorhuset Korsagergård:

"Det har været hyggeligt at være med på workshoppen. Jeg har både mødt en masse nye mennesker, og så er jeg ret overbevist om, at Vallensbæk er en af Danmarks bedste kommuner, når det kommer til frivillighed. Jeg føler, at kommunen giver rum og plads til os, der gerne vil gøre en forskel. Og så er Vallensbæk en by med en masse aktive og engagerede borgere", fortæller Peter Lund.

Har du også lyst til at komme med dine input? 

Du kan stadig nå at tilmelde dig en af vores workshops, som afholdes i løbet af juni måned

Sidst opdateret 11.06.2018