You are here

10 års fødselsdag blev fejret med jazz og sang

Date: 03. September 2019
  • Omkring 150 mennesker fejrede tiårs-jubilæet for plejeboligerne Højstruphave i Vallensbæk

    Omkring 150 mennesker fejrede tiårs-jubilæet for plejeboligerne Højstruphave i Vallensbæk

  • The Stardust Swingband gjorde stor lykke med deres New Orleans-inspirerede jazz

    The Stardust Swingband gjorde stor lykke med deres New Orleans-inspirerede jazz

Plejeboligerne Højstruphave i Vallensbæk holdt jubilæumsfest i fredags.

Der var et swingende 11 mands jazzorkester. Der var en dejlig italiensk buffet og flotte kager. Og der var pyntet op i festteltet med balloner og flag. Men vigtigst af alt var der 150 beboere, pårørende, medarbejdere og frivillige, som var kommet for at fejre plejeboligerne Højstruphaves 10 års jubilæum i fredags.

”Det var en dejlig fest, og det var skønt at se alle nyde festen og glæde sig over musikken”, siger Jytte Bendtsen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Vallensbæk Kommune.

Det er ret bemærkelsesværdigt, at en halv snes af medarbejderne har været på Højstruphave helt fra begyndelsen. De medarbejdere fik en særlig hæder i form af et diplom. Men alle medarbejdere – uanset hvor længe, de har været ansat – blev rost i Jytte Bendtsens tale.

”Tak for jeres nærvær, for jeres engagement og for jeres store hjerter. Tak fordi I giver beboerne en hverdag, der på så mange måder minder om det liv, de levede før”, sagde udvalgsformanden.

Mottoet på Højstruphave er ”Vi skal leve det gode liv – hele livet”, og det bliver det så sandelig. I løbet af året bliver der fejret påske, pinse, jul og andre højtider. Og der bliver ordnet negle, givet massage, sminket, sunget, gjort gymnastik, spillet spil, hygget i fredagsbaren og meget mere.

De pårørende fik også en tak for deres engagement.

”Det er dejligt at opleve jeres opbakning – I er i høj grad med til at skabe den gode stemning på Højstruphave”, sagde Jytte Bendtsen i sin tale.

En række frivillige var også mødt op for at ønske tillykke, blandt andet de frivillige cykelvenner fra Cykling Uden Alder, der kører ture i rickshaw med beboerne – samt havevennerne, der tager beboerne med ud for at opleve duftene i Højstruphaves sansehave.

Festen fortsatte længe med fællessang og dans, indtil beboerne – trætte og mætte – kunne gå til køjs.

Sidst opdateret 04.09.2019