3. klasserne sang julen ind

Date: 20. December 2017
  • Julegudstjeneste

De fire 3. klasser fra Pilehaveskolen sang ved en julegudstjeneste for deres kammerater i 4. klasse.

Hver uge synger 3. klasserne på de tre folkeskoler i Vallensbæk sammen med musikskolens korleder – og de sangglade børn fik forleden lov at optræde til en julegudstjeneste.

I sang-timerne med korleder Julie Smed Jensen er der ikke noget med at sidde på stole ved borde i klasselokalet. I stedet er alle elever i bevægelse på gulvet med sang, fagter og fællesskab. To klasser ad gangen sammen i fælles rum og fællesskab.

Kroppen masseres med ’korcreme’, og stemmerne åbnes med alle mulige forskellige lyde og toner. Og trygheden opbygges i rummet, så alle giver sig selv lov til at synge i fællesskab med de andre elever.

”Nogle gange synger vi med lukkede øjne, for så finder eleverne ud af, at de har lært teksten udenad, og så hører man sig selv endnu mere. Og timerne afsluttes ofte med at eleverne ligger på gulvet med lukkede øjne og lytter til musik, og nynner med lukkede øjne”, fortæller Julie Smed Jensen.

Henover sensommeren og efteråret har eleverne blandt andet sunget sange om efterår, sange med tekster af Halfdan Rasmussen, sange om venskab og den nye Danmarks-historie-sang ”Danmark gennem tusind år” af Sigurd Barrett. I november og december har eleverne også øvet julesange og julesalmer.

Og i forbindelse med, at eleverne fra 3. klasse deltog i julegudstjeneste i Vallensbæk Kirke, sang de to julesange for resten af skolen.

”Det lød rigtig flot i kirkens smukke rum, og alle nød at synge sammen i fællesskab. Ligesom at alle 3. klasses elever sang med på fællessalmerne, der blev akkompagneret på orgel af kirkens organist”, siger Julie.

Alle kender til, at man synger en fødselsdagssang, når nogen har fødselsdag. Dét at synge er noget, vi gør i mange forskellige anledninger. I timerne har eleverne og Julie derfor flere gange snakket om de mange lejligheder, hvor vi synger sammen. Og listen er lang:

”For eksempel synger vi, når det er nytårsaften, sankthansaften, Luciasang, ved sportskampe, i kirken, ved fællessamlinger på skolen, juleaften, fastelavn og Halloween. Ligesom der er flere tv-programmer med sang. Og eleverne fortæller også at deres forældre synger, når de støvsuger eller vasker op”, fortæller Julie Smed Jensen.

Den ugentlige sang-undervisning foregår i den understøttende undervisning som del af Åben skole-samarbejdet mellem folkeskolerne og musikskolen.

Sidst opdateret 20.12.2017