You are here

Affaldsgener i sommervarmen

Date: 04. August 2016
Oplever du gener med lugt og utøj fra dine affaldsbeholdere, så læs med her.

Netop nu oplever mange danskere problemer med lugt, maddiker og fluer i og omkring deres affaldsbeholdere. Senest har TV2 sat fokus på problemet. De fleste lugt- og utøjsproblemer skyldes, at der i nogle kommuner anvendes papirposer og kun tømmes mad- og restaffald hver 14. dag.

Kun få Vallensbæk-borgere har hidtil henvendt sig til Vestforbrænding på grund af gener fra fx lugt og fluer i forbindelse med de nye affaldsbeholdere. Dette skyldes, at bioposerne, der benyttes til madaffald i Vallensbæk, ikke går så let i stykker som papirposer. Men naturligvis også, at der er obligatorisk afhentning af mad- og restaffald hver uge i sommerhalvåret – også for de husstande, der ellers har tilmeldt sig tømning hver 14. dag.

Og så er adfærd afgørende. Der kan også komme maddiker og fluer i almindelig, usorteret dagrenovation, hvis fx kød, bleer og lignende ikke kommer i lukkede poser inden det smides ud.

Sådan kan du forebygge gener

Vestforbrænding giver på deres hjemmeside gode råd til, hvordan du undgår gener fra lugt, maddiker og fluer:

  • Dryp madaffaldet godt inden du smider det ud – læg evt. noget køkkenrulle i bunden af din udendørsbeholder til at suge væsken.
  • Pak letfordærvelige og/eller kraftigt lugtende madvarer ind i køkkenrulle fx fisk og kød.
  • Undgå at overfylde bioposen og luk den med en knude.
  • Læg bioposen forsigtigt i udendørsbeholderen, så der ikke går hul på posen.
  • Skift bioposen hver 2. dag i varme perioder og brug evt. to bioposer ad gangen.
  • Stil så vidt muligt din udendørsbeholder i skyggen og hold låget lukket.
  • Vask din udendørsbeholder med vand og sæbe efter behov.

Oplever du problemer eller har du spørgsmål, så kontakt Vestforbrændings kundeservice på telefon 8020 8030 eller kundservice@vestfor.dk

Sidst opdateret 05.08.2016