You are here

Børn og voksne får madpakke-fif

Date: 27. November 2019
  • Børn og forældre fra 0.B fik inspiration til madpakkerne

    Børn og forældre fra 0.B fik inspiration til madpakkerne

  • Eleverne var selv i sving med både kageruller og kødknive

    Eleverne var selv i sving med både kageruller og kødknive

  • Der blev blandt andet lavet små calzone-pizzaer

    Der blev blandt andet lavet små calzone-pizzaer

0.-klasserne i Vallensbæk bliver inviteret til madpakkeværksted sammen med deres forældre. Her får de fif og inspiration til den gode madpakke.

”Men… det smager jo godt!” udbryder Viggo fra 0.B på Vallensbæk Skole, da han smager et stykke fennikel. Han lyder faktisk lidt overrasket og beder om et stykke mere.

Sammen med resten af kammeraterne fra klassen og deres forældre er han til madpakkeværksted med Sune Hybel Olsen og Elisabet Moesgaard, der er en del af Vallensbæk Kommunes såkaldte Madborgerskab-team.

Udover at sende smagsprøver rundt med fennikel og andre grøntsager, taler Sune og Elisabet med børn og forældre om, hvorfor madpakken er vigtig.

”For at man får energi,” siger en pige.

”Nemlig. Energi – både til at lege og til at lære,” svarer Sune, der har arbejdet som kok, inden han kom til Vallensbæk Kommune.

”Hvor mange af jer er nogle gange med til at lave madpakken derhjemme?” spørger Elisabet, og godt halvdelen af børnene rækker hånden op.

Det er nemlig en rigtig god måde at give børnene ejerskab til madpakken, hvis de selv har været med til at lave den, forklarer de to mad-undervisere.

Efter introduktionen myldrer deltagerne ud i skolekøkkenet iført forklæder og navneskilte.

Her venter forskellige råvarer med tilhørende opskrifter, og så går børn og voksne ellers i gang med at ælte, snitte og smøre. Der bliver blandt lavet mini-calzone-pizzaer med fyld af grøntsager, kød og fisk – og der er smagsprøver på choko-rugboller og en lækker hjemmelavet torskerognssalat.

Underviserne viser tricks, blandt andet om hvordan børnene kan snitte på en sikker måde – selv med en skarp kniv.

”Det kræver lidt is i maven fra forældrenes side at lade børnene skære selv, men de kan altså godt,” griner Sune.

En af deltagerne, Dorte, er mor til Jens i 0.B. Hun fortæller, at hendes søn nogle gange kan være lidt kræsen.

”Men det er godt at prøve noget nyt her i aften. Og det er sjovt at lave madpakken sammen”, siger Dorte.

Der bliver prøvesmagt lidt hist og her rundt omkring i skolekøkkenet, men det meste bliver pakket i madpapir – og så er madpakken til i morgen klaret.

0. klasserne fra de andre skoler i Vallensbæk vil blive inviteret til madpakkeværksted i begyndelsen af det nye år.

Om Madborgerskab

Madborgerskab i Vallensbæk Kommune er et team, der arbejder med at skabe sjove, glade og energifyldte madoplevelser for både børn og voksne. Udover madpakkeværkstederne for 0.-klasserne står Madborgerskab blandt andet for Fars Køkkenskole – en køkkenskole for fædre og børn – samt Mad i Generationer, hvor unge mødes med ældre om at lave traditionelle danske madretter.

Sidst opdateret 27.11.2019