You are here

Byggeriet på Vallensbæk Stationstorv Syd går så småt i gang

Date: 25. Juni 2020
Byggeriet på den sydlige del af stationstorvet er så småt begyndt. Lige nu er ejerens entreprenør i gang med at fjerne fliser og perlegrus på tagterrassen.

NREP, der ejer af den sydlige del af Stationstorvet, er så småt gået i gang med byggeriet. Planen er, at der skal bygges 68 nye lejligheder til borgere, der er+55 år.  

Allerede nu er entreprenøren i gang med at fjerne fliser og perlegrus på tagterrassen. Når det er gjort, kan de arbejde med at forstærke tagdækket, så de kan gøre plads til at udvide klinikken, hvor der på sigt bliver plads til flere tandlæger. Den nye tilbygning til klinikken bliver på 200 kvadratmeter. 

Inden arbejdet går rigtigt i gang, skal der etableres en byggeplads. Og ejeren har ikke selv plads nok på sit eget areal, så når byggepladsen skal sættes op, vil en del af vejarealet blive taget. Det betyder også, at trafikken skal dirigeres ad andre vejen end ad Vallensbæk Stationstorv. 

Vallensbæk Kommune melder nærmere ud, når vi kender NREPs endelige tidsplan. 

68 nye boliger til aldersgruppen fra +55

På Vallensbæk Stationstorv Syd vil ejeren skabe et sted, hvor der er plads til generationen i aldersgruppen fra +55. En generation der er kendetegnet ved, at børnene er flyttet hjemmefra, parcelhuset er solgt, og fritiden bruges med hinanden, fritidsinteresser og fællesskaber med ligesindede og familien.  

I den nye bygning er der derfor gjort plads til fællesrum, hvor fællesskaberne med ligesindede kan dyrkes, og en gæstelejlighed hvor besøgende børn og gæster kan overnatte.   

De nye boliger bliver lyse og veldisponerede. Alle boliger får store opholdsrum og altaner mod enten syd eller vest. På den måde bliver dagslyset udnyttet på bedste vis som naturligt lys i lejligheden. Der vil blive skabt god plads i færre rum i stedet for lidt plads i mange rum – som generationen ellers tidligere har haft i parcelhuset. 

Sidst opdateret 26.06.2020