You are here

Digital mobning og unge flygtninge på skoleskemaet

Date: 16. September 2016
Ni folkeskoleklasser har i denne uge knoklet med frivillige tiltag som del af projektet ”Frivillighed på Skoleskemaet”.

Eleverne har arbejdet ud fra to meget aktuelle temaer, nemlig digital mobning og unge flygtninge. Resultatet kan ses af alle til Festlig Fredag den 16. september ved Vallensbæk Stationstorv.

Godt og vel 225 elever fra Vallensbæk Skole, Pilehaveskolen og Egholmskolen har arbejdet med ” Frivillighed på Skoleskemaet”. Her har de udviklet ideer til frivillige tiltag inden for temaerne digital mobning og flygtninge. Temaerne er stillet af henholdsvis RedenUng og Ungdommens Røde Kors, der også har deltaget i forløbet.

De kommende aktive medborgere
”Digital sexmobning og deling af billeder på nettet er blevet et udbredt fænomen. Og hvad kan man gøre ved det? Det er en yderst relevant problemstilling i dag, hvor op imod hver 5. femte i gymnasiealderen har prøvet at dele et nøgenbillede af sig selv. Reden Ung vil derfor med vores deltagelse i ”Frivillighed på Skoleskemaet” gerne høre de unges egne ideer til frivillige tiltag, der kan hjælpe før, under og efter digital mobning”, siger Christina Wind fra Reden Ung.

”Frivillighed på Skoleskemaet” er et undervisningsforløb, der kombinerer hensigten om den åbne skole med kreativitet, innovation og aktivt medborgerskab. Eleverne reflekterer over deres egen rolle og ansvar for et godt samfund. Desuden øges deres indsigt i frivilligt arbejde, så håbet er at en god portion af dem i fremtiden selv prøver at gøre en forskel som frivillig. Konceptet er udviklet i Vallensbæk i 2014 med støtte fra Tryg Fonden og Fonden for Entreprenørskab.

Kom og stem på den bedste idé
Det hele ender med mere end 40 ideer, som alle udstilles til Festlig Fredag den 16. september fra kl. 15.30. Det afsløres denne dag, hvem der vinder hovedprisen på 3.000 kr. til klassekassen, udpeget af dommerpanelet bestående af politikere, ledere i kommunen samt RedenUng og Ungdommens Røde Kors. Hver besøgende kan også stemme om, hvilken gruppe, der fortjener de 1.500 kr. til deres klassekasse som publikumspris. Alle, der stemmer, deltager i lodtrækning om 2 kg. skolekridt.

Om Festlig Fredag
Festlig Fredag foregår den 16. september ved Vallensbæk Stationstorv. Udstillingen er åben i tidsrummet kl. 15.30-19. Herefter vil der bl.a. være koncert med Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer og show med komikerparret Adam og Noah. Se mere på www.vallensbaek.dk/festlig-fredag

Sidst opdateret 16.09.2016