You are here

Elever underviser hinanden i gode toiletvaner

Date: 09. marts 2018
Elever fra 3.D fra Egholmskolen har lært de små i 0. klasse, hvordan man skal gøre, når man skal på det lille hus.

Skoletoiletter har aldrig været specielt lækre. Mange børn bruger toiletterne hver dag, og der skal bare være en enkelt eller to, der rammer ved siden af eller taber papirservietten på gulvet – så begynder det at sejle.

På Egholmskolen har de valgt at lade de lidt større elever fra 3. klasse hjælpe de små fra 0. klasse med at lære de gode toiletvaner.

”De store elever var selv med til at planlægge kurset. De fandt på, hvad der var vigtigt og var med til at prioritere blandt de mange emner – for eksempel at trække ud, at hente en voksen, hvis der er tis på gulvet og så videre”, fortæller Sussie Vørre fra Egholmskolen.

3. klasses-eleverne blev udstyret med flotte T-shirts med teksten ”Bakterie Crew” og gav sig til at undervise de små ud fra deres eget manuskript.

”Selv om de små var meget livlige, så ville de også gerne lære. De fik lært at vaske hænder rigtigt, og de fik gennemgået de tre områder, som 3.D synes var vigtige”, forklarer Sussie Vørre fra Egholmskolen.

De tre punkter er, at man skal trække ud efter sig, man skal lave tis/lort på toilettet (og ikke andre steder) – og endelig, at det brugte papir skal i toilettet eller skraldespanden.

Tanken er, at de små skal give deres toilet-lærdom videre, når de selv kommer i 3. klasse.

Sidst opdateret 09.03.2018