You are here

En anden verden på Vallensbæk Station

Date: 05. Oktober 2015
Et kvadratisk felt, der afspiller lyden af ild og vand, når du betræder det. En impulsstyret mand, der bliver forfulgt af en ghettoblaster på en parkeringsplads. Det kan du opleve i Vallensbæk.

Du står af toget i Vallensbæk. Du har travlt og går hastigt ned af trappen i stationsbygningen. Men på trappeafsatsen kommer du til at træde på det farvede felt, der er lagt ud på gulvet.

I samme sekund skyller lyden af vand og en brusenende ild ud i rummet, blandet med diffuse, elektroniske toner. Og det er dig, der er dirigenten. I takt med dine bevægelser, kontrollerer du lyden, og i et øjeblik glemmer du, at du har travlt.

”Man er bare på Vallensbæk Station, men lige pludselig kan man være på det mest fantastiske sted,” siger Wayne Siegel. Han er musikprofessor og kunstneren bag værket med den dramatiske titel Drowning/Burning, eller på dansk: Drukner/Brænder.

Borgernes stemme
Med udstillingen Election: Exhibition har DIAS kunsthal i Vallensbæk givet borgerne en stemme. Seks populære, digitale værker er blevet stemt tilbage til kunsthallen, som findes på Vallensbæk Station. 

”Det handler om dialog og udveksling med borgerne og den virkelig, som DIAS er nært forbundet til. Og så handler det om, at man ikke behøver at vide en masse om kunst for at have en mening om det," siger Rasmus Vestergaard, der er kunsthallens kurator.

Fiktion og følelser
Et andet populært værk, der er stemt tilbage til kunsthallens vægge, er Parking Lot Limbo, eller på dansk: ’Parkeringsplads-skærsild’. På en gold og øde parkeringsplads i mørke og silende regn vågner en mand op på jorden. Ved siden af ham: en ghettoblaster.

Manden rejser sig og går sin vej, men han bliver han forfulgt af ghettoblasteren, og til sidst tænder han for den. Musikken tvinger ham til live. Eksalteret og ivrig danser han rundt i resten af den korte film.

”Jeg er meget interesseret i at skabe bånd mellem virkelighed og fiktion. Selvom vi ser en trist film, eller læser en sjov historie, reagerer vi jo med virkelige følelser, og er fiktionen så ikke virkelig på et eller andet plan?” Spørger digital kunstner Jacob Tækker, som har skabt værket.

Døm selv. Udstillingen Election: Exhibition er åbnet og vises i den digitale kunsthal på Vallensbæk Station frem til 8. november. Foruden de to omtalte værker vises fire andre digitale værker.

Du kan læse mere om udstillingen på kunsthalens hjemmeside

Sidst opdateret 05.10.2015