You are here

”Ferien kan være lang, hvis man bare sidder derhjemme”

Date: 01. August 2019
  • Korsagergård

    Dennis, Randi, Marianne, Else, Søren og Brynhild er alle brugere af Korsagergård.

Betonstøberi, fælles madlavning og billardspil er blot nogle af de aktiviteter, som seniorhusets brugere, har kastet sig ud i, mens Korsagergård holder sommeråbent.

Det er sommer i Vallensbæk, og vores kommune byder på masser af sjove sommeraktiviteter for både børn og voksne. Vi måler temperaturen på feriestemningen i Vallensbæk og besøger en ny aktivitet hver uge. Følg med her på siden. 

”Vi ses i næste uge, Brynhild! Var det mig eller dig, der bagte?”

Ordene løber gennem luften og fanger Brynhild på vej ned ad trappen.

”Det var mig, der bagte,” råber hun tilbage over skulderen.

”Godt, husk du har en squash i køleskabet.”

Det er sommer i Korsagergård, og i seniorhuset samles Vallensbæks ældre generation om kreative projekter, et slag bordtennis eller bare en god frokost. Nogle gange er der en, der har bagt, og så er der også kage. Brynhild vil bage en squashkage til næste uge – squashen har hun plukket i seniorhusets køkkenhave.

I dag hænger grå skyer over Korsagergårds store have, men det afholder ikke to af brugerne – Søren og Dennis - fra at hive stole hen ved et aflangt hvidt bord på husets overdækkede terrasse og slå sig ned med grønne hynder og to øl. En terrasse de to mænd i øvrigt selv har været med til at bygge. Ved samme bord er en kvinde ved at lave et fuglebad i beton. Hun har formet det ved brug af et rabarberblad.

”Det er godt nok fint,” roser flere, da de kommer forbi.

I køkkenhaven langs orangeriet er en anden ved at fjerne gamle iceberg-blade. Det er til hønsene derhjemme, forklarer hun.

Frokosten er netop slut, og brugerne i huset hygger sig med hver deres ting. Nogle spiller pool ved billardbordene på øverste etage. I festsalen har en bedstefar udfordret sine to børnebørn i bordtennis.

Korsagergård er oprindeligt en gammel gård. Her danner hyggelige stuer, værksteder og grønne omgivelser rammen om et gratis og åbent aktivitetscenter for Vallensbæks borgere over 60 år.

 Huset summer af en familiær og hjemlig stemning, og jargonen bærer præg af, at det er folk, der kender hinanden godt, og som har en kærlighed til stedet – og hinanden.

”Korsagergård er et åbent, venligt og rart hus, hvor der er plads til alle,” siger Brynhild.

Selv har hun mand derhjemme, men hun forklarer, at huset især har en kæmpe værdi for dem, der er alene, og netop derfor er sommeråbent også så vigtigt:

”Ellers kan sommerferien være meget lang, hvis man bare sidder derhjemme,” siger hun.  

Sommeråbent var en spontan idé

Ideen til sommeråbent i Korsagergård fik Brynhild sammen med nogle andre for et par år tilbage.

”Folk skulle på sommerferie, og vi var nogle stykker, der var i gang med at filte. Så vi spurgte Marianne (lederen af Korsagergård, red.) om vi ikke måtte låne orangeriet hen over sommeren,” husker 67-årige Brynhild Elmelund Petersen.

Nogle andre ville gerne spille bordtennis, og så tog aktiviteterne ellers fart.

”Pludselig sad vi 30 mennesker udenfor på græsplænen med grillen tændt,” smiler Brynhild.

Siden da har Korsagergård holdt sommeråbent. Det er brugerne selv, der bestemmer aktiviteterne i huset, og det er en flok idémagere, der har samlet sig på den gamle gård i Vallensbæk. Således har huset både madklub, gåhold, ølbrygning, læseklub, kortspilsklub, et orangeriudvalg og meget mere. Og fra kælder til kvist er huset indrettet med et væld af kreative værksteder med alt fra høvlebænke, lerovne, glassliber og meget, meget mere.

”Det er et kreativt hus, men der er også plads til dem, der ikke er kreative,” fortæller Brynhild, der har været initiativtager på blandt andet betonstøbningen.

74-årige Søren Gry er også en af husets kreative ildsjæle og har været med til at bygge en masse nyt til haven:

“Da jeg startede med at komme her, var jeg interesseret i, at aktiviteterne også kunne foregå udendørs,” siger han og remser hurtigt op, hvordan han sammen med en anden af husets brugere – Dennis – har været med til at lave en jordovn, en udendørs talerstol af et træ fra haven, en overdækket terrasse, som er blevet til et udendørs arbejdsrum og et udendørs arbejdsbord til dem, der støber beton.

 

Korsagergård

Seniorhuset Korsagergård er et gratis og åbent tilbud, du som senior i Vallensbæk kan benytte i det omfang, du ønsker.

Kig forbi i åbningstiden tirsdag - onsdag eller torsdag fra kl. 10 - 15, eller ring til Seniorhusets leder Marianne Rønn på 43646029 hvis du ønsker yderligere information.

Læs mere her.

Sidst opdateret 01.08.2019