You are here

Finn fra jobcentret laver små film om dagpenge og ferielov

Date: 07. Maj 2019
Små animationsvideoer formidler jobcenterets budskaber på en sjov måde.

”Lovgivningstekster er ofte indforstået og svære at forstå. Det vil vi i jobcenteret gerne væk fra, og her er animationsvideoer et godt redskab til at formidle stoffet på en simplere og fængende måde.”

Sådan fortæller Finn Delkvist Larsen, der er jobkonsulent i jobcenteret i Vallensbæk, og som siden jul har produceret små animationsvideoer, der bliver vist på de infoskærme, du som borger møder i venteværelset i jobcenteret.

Her hopper sjove, menneskelige figurer rundt mellem korte tekster om fx dagpengeregler, joblog og jobsøgning. Figurerne jubler eller tager sig til håret alt imens du bliver klogere på, hvordan du søger dagpenge eller finder dig et nyt job.

”Personerne i videoerne må gerne matche de følelser, der forbundet med budskabet. Selv om det er lovgivning, må det godt være lidt sjovt. Så tror jeg, at vi rammer flere,” siger Finn.

For ham har det derfor været vigtigt at få formidlet budskaberne på en sjov og let forståelig måde, så borgerne bliver mødt i øjenhøjde med et kort og præcist budskab, der er til at forstå. Og så må videoerne også gerne bidrage med lidt pep til hverdagen, som Finn siger.

”Jobcenteret er jo et busstoppested, folk er der i kort tid. Men hvis der sker lidt sjov på infoskærmene – som i videoerne – håber jeg, at vi kan fange folks opmærksomhed.”

Lige nu er der tre forskellige videoer til jobcenteret, der kører på infoskærmene og skifter efter behov. 

Sidst opdateret 07.05.2019