You are here

Første røgfri stævne i Vallensbæk

Date: 19. Juni 2019
Børnene på i alt 245 hold kunne nyde deres fodboldspil og leg uden røg.

I weekenden 15.-16. juni afholdt Vallensbæk IF deres årlige fodboldturnering Vallensbæk CUP 2019, og stævnet var røgfrit som det første i Vallensbæk Kommune.

Stævnet er for de cirka 6-12-årige børn, og hele 245 hold var tilmeldt fra hele Sjælland, ledsaget af forældre, bedsteforældre, søskende og venner, og i alt var knap fire tusind mennesker forbi stævnet i løbet af weekenden. Her blev tilskuerne mødt med bannere med venlig henstilling til ikke at ryge langs banerne, og hvor det var synligt for børnene. Særlige rygeområder var placeret i god afstand af stævnepladsen.

Publikum tog rigtig godt imod initiativet. Mange erstattede cigaretten med en lakridspibe, og børnene kunne nyde deres fodboldspil og leg uden røg.

Vallensbæk Kommune har politisk besluttet at sætte fokus på røgfri udearealer, hvor især børn og unge færdes.

Ansvarlig for Vallensbæk Cup, Peter Rass siger:

”Vi er stolte over at være det første røgfri idrætsstævne i Vallensbæk. Kommunen vil være tobaksfri og har en vision om en røgfri generation i 2030. Det vil vi naturligvis gerne støtte.”

På billedet ses tre-årige (næste fire), Villads Skjærlund Jensen, der var med sin mor til Vallensbæk Cup og hjalp med at dele lakridspiber ud.

Sidst opdateret 01.07.2019