You are here

Kun få er på offentlig forsørgelse

Date: 06. November 2018
Jobcenter Vallensbæk, der også dækker Ishøj, er blandt de bedste til at få borgerne i job, viser ny undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Alle landets jobcentre bliver ranglistet to gange om året i forhold til, hvor gode de er til at få borgerne væk fra dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge. Den nyeste måling fra Beskæftigelsesministeriet viser, at Jobcenter Vallensbæk er blandt duksene i klassen.

I alt 540 Vallensbæk-borgere er på dagpenge, kontanthjælp eller sygedagpenge, og det er en hel del lavere, end man kunne forvente ud fra de opstillede kriterier, der blandt andet omfatter alder og uddannelse. Ifølge undersøgelsen kunne man have forventet et niveau på 600 i en kommune som Vallensbæk. Samlet set placerer dette Vallensbæk på en flot 7. plads blandt landets 98 kommuner.

Jobcenter Vallensbæk dækker også nabokommunen Ishøj, og her er antal borgere på overførselsindkomst også lavere end forventet, siger ministeriets analyse – i alt 1540 Ishøj-borgere hæver enten dagpenge, kontanthjælp eller sygedagpenge mod forventet 1580 personer. Dette placerer Ishøj på en 24. plads på landsplan, altså i den bedste fjerdedel.

Mere interessant er det, at Ishøjs resultat er væsentligt forbedret fra året før. Hvis man ser på højdespringerne, ligger Ishøj nemlig som nummer 3 på landsplan.

Ministeriet beregninger viser, at de positive resultater har betydet en besparelse på henholdsvis 5 mio. kr. i Vallensbæk og 3,8 mio. kr. i Ishøj.

”Så mange så muligt skal have et job i stedet for at være parkeret på offentlig forsørgelse – vores klare strategi er, at man skal bruge de ressourcer, man har. Og jeg er rigtig glad for, at Jobcenter Vallensbæk klarer sig så godt med at holde borgerne væk fra overførselsindkomst”, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

 

 

Sidst opdateret 06.11.2018