You are here

Letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter fejret med rejsegilde

Date: 02. Juli 2020
I dag fejrede Hovedstadens Letbane rejsegilde på kontrol- og vedligeholdelsescentret i Glostrup. Arbejdet med den kommende letbane langs med Ring 3 skrider planmæssigt fremad.

Selv om der fortsat flyttes ledninger og gøres plads til selve anlægsarbejdet mange steder langs Ring 3, er Hovedstadens Letbane ved at blive synlig flere steder langs linjen.

I Vallensbæk er de lige nu i gang med at flytte en gasledning på hjørnet af Bækkeskovvej, og i løbet af sommeren bliver Letbanearbejdet for alvor tydeligt i kommunen. Her begynder entreprenørerne for Letbanen nemlig at lave stationsforplads ved Delta Park, på deres parkeringsplads. Det bliver et stort arbejde, og det vil fylde en del, når du drøner forbi på Søndre Ringvej.

Rejsegilde på kontrol- og vedligeholdelsescentret

I Glostrup er letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter nu så langt, at der i dag blev holdt rejsegilde på det store areal, hvorfra letbanen i 2025 skal driftes og togene vedligeholdes.

”Vi har nået en vigtig milepæl. Bygningen og grunden her bliver hjertet i Hovedstadens Letbane. Det er herfra, at hele letbanestrækningen og da mange millioner passagerer serviceres. Rejsegildet markerer, at vi er på rette vej. Vi oplever god fremdrift i anlægsarbejdet trods nedlukningen af samfundet under Corona”, siger Jakob Thomasen, bestyrelsesformand i Hovedstadens Letbane.

Rejsegildet på den 45.000 kvadratmeter store grund på hjørnet af Ballerup Boulevard og Nordre Ringvej havde deltagelse af et mindre hold gæster i henhold til de nuværende regler om forsamlingsforbud. Traditionen tro blev håndværkerne dog hyldet behørigt.

For cirka et år siden var Region Hovedstaden og de seks borgmestre for ejerkredsens kommuner med til at tage de første spadestik i arbejdet på kontrol- og vedligeholdelsescentret i Glostrup. Her et år senere er der så rejsegilde på kontrol- og vedligeholdelsescentret, og om fem år er Region Hovedstaden en ny letbanelinje rigere.

”Letbanen kommer til at være et stort bidrag til udviklingen af hovedstadsområdet. Med sine 28 kilometer og 29 stationer er letbanen det største infrastrukturprojekt, siden S-togsnettet blev anlagt i 1960’erne. Letbanen vil være med til at sikre gode transportmuligheder på tværs af regionen,” fastslår medlem af regionsrådet og formand for trafikudvalget Jens Mandrup.

Sidst opdateret 02.07.2020