You are here

Rejsegilde på Pilehavehus

Date: 11. marts 2020
På udvidelsen af Pilehavehus står murene nu færdig, og i den anledning blev der holdt rejsegilde. Det blev fejret med pølser, sodavand og godt humør.

Traditionen tro, skal der holdes rejsegilde når spærene er rejst. På Pilehavehus har vi ingen spær, og derfor valgte vi i stedet at markere, at gulve og vægge er monteret og tydeligt viser skelettet til de 16 nye lejligheder. 

“I samarbejde med Vallensbæk Kommune og rådgiverteamet gør vi vores for, at kommunen får en god og sund fremtidig bygning, der kan bruges i mange år fremover,” siger Jonas Thygesen Entrepriseleder hos SB Entreprise. 

Beboere på Pilehavehus, borgmesteren, medlemmer fra social- og sundhedsudvalget, styregruppen og andre gæster havde derfor trodset det grå forårsvejr, og var mandag den 9. marts mødt op til rejsegildet på Pilehavehus.  

Pølser med brød samt franske og klassiske hotdogs blev svinget over disken, og de sultne håndværkere og andre fremmødte gæster nød den lidt utraditionelle madpakke og de tilhørende sodavand. 

Dem der havde svært ved at komme rundt på byggepladsen med kørestol og rollator, fik hjælp af de andre gæster.  

Bygherrens fest for håndværkerne

Et rejsegilde er bygherrens fest for at hylde håndværkere, arkitekter og teknikere for det arbejde, de udfører.  Det er en vigtig tradition, som historisk set har stor betydning for byggeriets succes. Når håndværkerne bliver belønnet med et rejsegilde, leverer de et godt byggeri.  

’’Ved et rejsegilde er det for os vigtigt, at beboerne får et smugkig i de fremtidige boliger. I lang tid har det kun været tegninger og projektplaner, men nu er det virkelighed. Gulve, vægge og lofter står opført på pladsen, og skelettet til det nye Pilehavehus er helt tydeligt,” sagde Jonas Thygesen. 

I sin tale til håndværkerne og gæsterne lagde borgmester Henrik Rasmussen da også vægt på traditionerne og historien, der er forbundet med sådan et rejsegilde.  

“Vi holder rejsegilde for at sige tak til de dygtige folk, der går og bygger Pilehavehus. Og jeg synes det er vigtigt at sige tak til jer, der bygger og til styregruppen, som står for projektet, for I gør en kæmpestor indsats for os. Jeg glæder mig til at se resultatet, når byggeriet står færdig,” sagde Henrik Rasmussen.

De nye lejligheder forventes klar til indflytning i foråret 2021.  

En grøn og genanvendelig krans

SB Entreprise, som står for byggeriet af de nye ældreboliger, har erfaring med, at det kan være svært at skaffe den traditionsrige krans.  

De har derfor investeret i en grøn og genbrugelig én. De havde taget en tredelt plastik krans med til festlighederne. Kransen med flag i toppen blev sat op på toppen af bygningen.  

Sidst opdateret 11.03.2020