You are here

Royal udstilling i Havet

Date: 20. februar 2020
I anledningen af dronningens 80-års-fødselsdag er landets kommuner gået sammen om en fælles gave. Et portræt malet af skoleelever. Nu kan du se Vallensbæks malerier i en udstilling i Havet.

Vallensbæks 3.-klasser har været flittige med malerpenslen de sidste par uger. Eleverne har nemlig arbejdet på at give deres bud på et vaskeægte ”Dronningemaleri”. 

Anledningen er dronning Margrethes 80-års-fødselsdag den 16. april. Her har Kommuners Landsforening givet alle landets 3.-klasses-elever til opgave at male et maleri, der er en dronning værdig. Det skal munde ud i en stor fællesgave med et maleri fra hver kommune.

Svaner og farver

Med støtte fra billedkunstlærere har eleverne arbejdet sammen to og to om at lave et maleri. Hvert maleri indeholder to elementer: Noget fra dronningen og noget fra Vallensbæk Kommune.  

Og hvad der kommer ud af sådan en opgave, kan du nu se i Havet i Vallensbæk Kultur- & Borgerhuset, hvor alle malerier er udstillet de næste par uger.

”Folk kan glæde sig til at se, hvordan man kan tolke et motiv af dronningen på vidt forskellige måder,” siger Julie Smed Jensen, der er kulturfagskonsulent i Vallensbæk Kommune, og som har været tovholder på projektet.

”Især svanerne fra Vallensbæks byvåben har været populære, og samtidig er alle malerierne meget farverige, hvilket jo også kendetegner dronningen,” siger hun og tilføjer:

”Børnene har virkelig gjort sig umage, og da jeg var ude og hente tegningerne, kunne jeg fornemme, at de havde en oplevelse af at være en del af noget større.”

En vinder skal kåres

Ud af de i alt cirka 115 malerier skal en jury udvælge, hvilket maleri der skal være gaven fra Vallensbæk. Juryen består af borgmester Henrik Rasmussen, en repræsentant fra Vallensbæk Kunstforening og Gunnar Munksgaard fra Arken Undervisning.

Vinderne bliver en del af en stor fælles ceremoni på Christianborg Slot den 15. april, hvor de får lov at vise deres maleri frem for dronningen. Og hvornår vinderen bliver afsløret, vil være en hemmelighed lidt endnu …  

Indtil da kan du nyde den flotte udstilling i Havet. Efterfølgende vil udstillingen rykke til andre steder i kommunen som fx Idrætscentret og Campus på Pilehaveskolen, så der er god mulighed for at opleve den royale kunst.

Sidst opdateret 20.02.2020