You are here

Snit, Bag og steg!

Date: 26. November 2018
I Vallensbæk har man valgt et nyt undervisningsforløb til skoleeleverne, som sætter fokus på madglæde.

Få børn og unge er med i køkkenet, når der skal laves mad derhjemme, og det betyder, at de ikke får kendskab til forskellige råvarer og heller ikke lærer at lave mad.

Mad og måltidsvaner bliver grundlagt i barndommen og tages med ind i voksenlivet, og derfor giver det god mening, at madkundskabsfaget bruges til at lære eleverne at hakke, bage og stege og sætte fokus på madglæde – og hvor let det er selv at lave mad.

Både lærere og elever får en på opleveren

Madkundskabslærerne i Vallensbæk har nu mulighed for at få besøg af medarbejderne fra Madborgerskab, der – med fokus på retter eleverne kan lide – underviser i klasserne og styrker elevernes interesse for mad, måltider og madlavning.

Madborgerskab-folkene kommer på besøg tre undervisningsgange, og forløbet planlægges og gennemføres i samarbejde med klassens egen madkundskabslærer. Konceptet skal ses som et supplement til det arbejde, som læreren allerede gør for at give eleverne lyst til at kaste sig over madlavningen.

”SNIT, BAG, STEG”-forløbet er udviklet på baggrund af de erfaringer, som medarbejderne i Madborgerskab har haft med at skabe lyst til madlavning på de mange køkkenskoler, der er i kommunen. Det er både i forbindelse med Fars Køkkenskole, Børnebørnenes Madværksted og Mad i Generationer. Erfaringerne er kombineret med køkkenteknikker fra kokkefaget, som er tænkt ind i konceptet.

Hvad er Madborgerskab?

Madborgerskab i Vallensbæk Kommune arbejder med at skabe sjove, glade og energifyldte madoplevelser, hvor fælleskab og livskvalitet er i centrum. Måltidet er en fantastisk måde at arbejde med læring, køkkenhåndværk, sundhed og fælleskab i alle aldersgrupper.

Madborgerskab er en del af Center for Sundhed, Kultur og Fritid.

Sidst opdateret 26.11.2018