You are here

Tag børnene med til Børnevalg

Date: 15. Maj 2019
  • Børnevalg

    Børnene kan stemme på de forskellige børnebogs-figurer, der har slogans som fx "Ja til sjove oplevelser" og "Ja til at boble over".

  • Børnevalg

    Børnene kan også tegne deres egen valgplakat

Børnebiblioteket inviterer til Børnevalg, som skal styrke børnenes forståelse og lyst til at deltage i demokratiet. Børnene kan stemme på, hvilken figur fra en børnebog, der skal vinde valget.

Danmarks børnebiblioteker er klar med et stærkt hold af kandidater, og bibliotekerne bliver oversvømmet af valgplakater.

Der er helt nye navne på listen i år, som samlet udgør et rigtig stærkt felt med en bred afspejling af børnenes favoritter.

Børnene kender kandidaterne særdeles godt, for det er nemlig figurer fra kendte børnebøger der er på børnenes stemmeseddel.

Danmarks Biblioteksforening står bag Børnevalget 2019, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse.

Et valg kan være ret diffust for mindre børn, men med Børnevalget bliver det gjort meget konkret. Børnene skal nemlig vælge, hvilken figur fra en børnebog, der skal være årets vinder.

Børnene kan stemme om deres yndlingsfigurer fra børnelitteraturen som Vildheks, Karmaboy, Børste eller Sallys far.

Ideen er at give børnene en umiddelbar forståelse af, hvad demokrati og valgdeltagelse går ud på. De får en stemmeseddel med kandidaterne, og så kan de kigge på alle valgplakaterne med kandidaternes slogans som fx ”Ja til at passe på hinanden” eller ”Nej til stress om morgenen”. Og så skal børnene ellers sætte kryds ved deres favorit.

Hvilken børnebogs-helt, der vinder, bliver afsløret to dage efter valget.

Børnevalget 2019 gennemføres i et samarbejde mellem en række børnebogsforlag og Danmarks Biblioteksforening. 

 

 

Sidst opdateret 28.08.2019