You are here

Teenagere tog stilling

Date: 03. februar 2017
Skoleelever over hele landet har stemt til skolevalget, også i Vallensbæk. Op til valget arbejdede eleverne med demokrati og politik, og valghandlingen foregik fuldstændigt som et almindeligt valg.

Skal der gives hårdere straffe for vold? Skal aktiv dødshjælp være lovligt? Skal skoledagen være kortere?

Det er bare nogle af de mærkesager, de unge har diskuteret den seneste tid op til det landsdækkende Skolevalg 2017.

I Vallensbæk mødtes alle elever fra 8.-10. klasse tirsdag til et stort debatmøde, hvor et panel af repræsentanter fra partiernes ungdomsorganisationer gav udtryk for deres respektive holdninger.

Den kendte TV-vært Signe Molde var ordstyrer for debatten og fik på bedste talkshow-manér delt sol og vind lige mellem højre og venstre.

Se video fra debatmødet:

Og torsdag var det så tid til selve valghandlingen, der foregik på alle tre skoler – fuldstændig som et almindeligt valg. Eleverne havde fået tilsendt valgkort, og til selve afstemningen var der valg-tilforordnede, valg-slik og stemmebokse.

Om aftenen sendte DR fra Christiansborg, hvor resultaterne tikkede ind fra hele landet. På landsplan fik blå blok flest stemmer, og det største parti blev Venstre.

I Vallensbæk blev Konservative det største parti i de unges valg efterfulgt af Socialdemokratiet, Venstre, Liberal Alliance, Alternativet, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Nye Borgerlige og Socialistisk Folkeparti.

Se alle resultaterne fra Skolevalg 2017

Sidst opdateret 03.02.2017