You are here

Udsatte småbørn får tidlig hjælp

Date: 22. November 2018
  • Nyt projekt skal sikre, at endnu flere udsatte og sårbare børn får den rette hjælp tidligere.

    Nyt projekt skal sikre, at endnu flere udsatte og sårbare børn får den rette hjælp tidligere.

Jo tidligere i livet, man hjælper et sårbart barn, desto større er effekten. Sådan er tanken bag et nyt projekt i Vallensbæk og Ishøj.

Børn, som ikke trives som små, kan få problemer senere hen, for eksempel i skolen eller senere i livet. Et nyt projekt skal støtte familier med udsatte børn.

”Vi skal tidligere ind, så børnene kan få de bedste livsbetingelser fremadrettet. Vi skal have fat i barnet, før det bliver en sag hos kommunen, og inden vi for alvor bliver bekymret for barnets læring, trivsel og udvikling”, siger Susanne Wermelin, der er står i spidsen for projektet TOIS (tidlig indsats for småbørn), som retter sig mod børn i alderen 0-6 år.

Projektet er en del af indsatsen i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) for Ishøj og Vallensbæk, og det består af en række forskellige indsatser, blandt andet et tværfagligt spædbarnsteam, et tværfagligt småbørnsteam og en intensiv indsats i den pædagogiske praksis.

Eksempler på konkrete tiltag kan være, at en forælder får hjælp til at håndtere konflikter med sit barn, når det bliver hentet i daginstitutionen eller at pædagogerne i en daginstitution får tværfaglig sparring til at håndtere bekymringer omkring et barn.

TOIS-projektet er støttet af Socialstyrelsen.

 

 

Sidst opdateret 22.11.2018