Vallensbæk nomineret som ungdomskommune

Date: 04. November 2015
Vallensbæk Kommune er sammen med 4 andre kommuner i Danmark nomineret til prisen som Årets Ungdomskommune 2016.

Nomineringen er et resultat af, at Vallensbæks målrettede arbejde for at skabe gode livsmuligheder for de unge, både når det handler om uddannelse, beskæftigelse og fritidsliv.

Klædt på til uddannelse og job

Flere gange i løbet af skolegangen kommer børn og unge i Vallensbæk i kontakt med det omgivende samfund. Det sker fx når der er frivillighed på skoleskemaet, når der holdes læringsevents i samarbejde med lokale virksomheder eller når eleverne i 8. klasse er en uge i erhvervspraktik.

Også uddannelsesvejledningen er blevet styrket i det kommunale UU-Vallensbæk. Her arbejdes med en meget tæt håndholdt vejledning af alle kommunens unge. Dette sker i tæt samarbejde med skoler, jobcenter, ungdomsuddannelse og virksomheder.

Mulighed for et aktivt liv

Et godt fritidsliv er en afgørende faktor for det gode ungdomsliv i Vallensbæk. Og der er et væld af mulige fritidsaktiviteter både de klassiske organiserede former for aktiviteter inden for både sport og musik, men der er også plads til de spontane aktiviteter. I løbet af sommeren er der opsat et parkour-stativ ved Idrætscentret og i løbet af efteråret er den nye cykelbane til mountainbikes ved Ungdomsskolen klar.

Sidst opdateret 04.11.2015