You are here

Vallensbæk-pensionister på skovtur for 87. gang

Date: 07. Juni 2019
De årlige pensionist-skovture styrker fællesskabet i kommunen

For 87. gang trillede busserne afsted fra Vallensbæk 7. juni til de årlige skovture for pensionister sammen med borgmester og medlemmer af kommunalbestyrelsen. I løbet af maj og juni har i alt næsten tusind mennesker været af sted, denne gang til Orø i Isefjorden, der lå badet i solskin på årets sidste tur. 

Formand for kommunens social- og sundhedsudvalg, Jytte Bendtsen, var med på skovturene for tredje år. Hun mener, at turene er vigtige for Vallensbæk: 

”Turene giver sammenhold om en fælles oplevelse. De er en mulighed for at komme ud af stuerne og møde nye og gamle bekendte og blive blandet lidt på kryds og tværs. Kombinationen af frisk luft, et kulturelt indslag og lidt lækkert at spise kan virkelig noget særligt.” 

Udvalgsformanden fortæller, at for de involverede i planlægningen er det hjerteblod at finde nye steder at køre hen, der både kan rumme de henved to hundrede deltagere, der er med på hver tur, samt har den rette tilgængelighed for bl.a. gangbesværede og desuden kan tilbyde en kulturel oplevelse. 

Senere i juni er Social- og sundhedsudvalget vært for et offentligt dialogmøde om ældre og ensomhed, og udvalgsformanden peger på, at skovturene også kan være med til at bryde isolationen hos nogle ældre. 

”Så hvis du selv har haft en dejlig tur, så var det måske en idé at ringe på hos genboen og foreslå, at de tager med næste gang,” opfordrer Jytte Bendtsen. 

Hvor skal vi hen næste år? 
Planlægningen af næste års ture går i gang efter sommerferien. Har du idéer til, hvor turene skal gå til? Så skriv en e-mail til marr@vallensbaek.dk eller ring til Marianne Rønn på tlf. 21 30 16 04, så bliver ideerne bragt videre til aktivitetsudvalget. 

Sidst opdateret 07.06.2019