You are here

Lyskunst ved gangbroen over Ringvejen

I slutningen af september et nyt interaktivt kunstværk indviet. Værket, der hedder Gænger, er blevet til i et samarbejde mellem Statens Kunstfond, kunstneren Mogens Jacobsen og Vallensbæk Kommune.

Gænger består af fem høje galvaniserede master i en klynge med i alt 12 kurver svejset på. På kurverne er der monteret et antal lyspærer. De enkelte kurver og lyset fra dem illustrerer lemmernes bevægelse i henholdsvis højre og venstre fod, knæ, hofte, hånd, albue og skulder.  

Lyset tænder, når der er mennesker i bevægelse på broen. Derfor er der placeret sensorer på kurverne, så lyset i de forskellige pærer ikke tændes samtidig, men efterhånden som der registreres bevægelse på broen.

Det er umuligt at teste værket i sin helhed, inden det bliver sat op. Derfor vil styrken og hastigheden på lyset og dets bevægelse i skulpturen blive testet og justeret i de første uger efter indvielsen.

Hvem har betalt?

De samlede udgifter til det værket er 2.027.000 kr. I det beløb er der også afsat midler til eftersyn hhv. tre måneder og et år efter opsætning.

Statens Kunstfond har bevilget 1.500.000 kr. til projektet. 500.000 kr. kommer fra Niels Peter Lynges nedlagte fond og Vallensbæk Kommune har finansieret de sidste 27.000 kr.

Kontakt

Sidst opdateret 24.10.2018