You are here

Samarbejde og innovation

Vallensbæk samarbejder med skoler og virksomheder om at udvikle fremtidens løsninger.

Det er i mødet med hinanden, at gode ideer og nye løsninger på gamle problemer opstår. Derfor samarbejder skoler, erhvervsliv, foreninger, klubber, kunstnere og kommune tæt sammen i Vallensbæk.

Vallensbæk TechLab og Smart City
Sammen med en række virksomheder har Vallensbæk Kommune etableret Vallensbæk TechLab, som er en tænketank med plads til visionære ideer, som giver synergi og brændstof til at tænke de store visioner og muligheder for fremtiden. Det er et projekt-laboratorium, hvor en ide kan blive til et konkret projekt og blive testet af. Vallensbæk TechLab gør det til en sport at fremme potentialer og lade dem udvikle sig til gavn for byen, borgerne og virksomhederne.

TechLab er en del af Vallensbæk som Smart City, som du kan læse mere om her.

Hackathon
Hackathon er en dag, hvor skoleelever fra kommunen og en eller flere virksomheder går sammen om at udvikle innovative, digitale løsninger.

Hackathon 2016 var arrangeret af Vallensbæk Kommune og IT-giganterne Ricoh og Capgemini Sogeti. Opgaven for kommunens 9. klasses elever var at finde løsninger inden for affald, klima og bæredygtighed. Du kan se en video fra Hackathon 2016 i toppen af siden.

Her kan du læse om digitale indfødte til Hackathon 2015.


Deltag i Åben Skole

I Vallensbæk mødes skoler, forvaltning, virksomheder, foreninger, klubber og kunstnere for sammen at udvikle læringsaktiviteter for børn og unge og samarbejde med de yngre generationer – de lærer af os, og vi lærer af dem. Åben skole har blandt andet en ressourcebank, hvor forslag til aktiviteter bliver samlet. Læs mere om Åben Skole.

De unge er fremtiden - tag imod en praktikant når det passer dig
Jo bedre, de unge kender til opgaverne og forventningerne på en arbejdsplads, jo bedre chancer er der for, at de vælger den rigtige uddannelse for dem og kommer i et godt job. Erhvervspraktikken kan placeres fleksibelt i løbet af året, så det passer til virksomhedens behov. Eleverne skal selv finde deres praktikplads – men det er en stor hjælp, når virksomheder i lokalområdet byder ind med en uges praktik.

Så hvis du kunne tænke dig at hjælpe ved at tage en elev ind i en uges praktik, hører vi meget gerne fra dig. Du kan kontakte Ungdommens Uddannelsesvejledning i Vallensbæk på telefon: 4797 4797 eller på mail.

Sidst opdateret 03.03.2017